Team Crowne Plaza Den Haag - Promenade haalt € 28.123,- op voor het JKZ.

Geplaatst op 02/06/2015

DEN HAAG, 2 juni 2015 – Op zaterdag 30 mei organiseerde het team van Crowne Plaza Den Haag – Promenade samen met ‘Ronde Tafel 123’ een benefietavond ten gunste van het Juliana Kinder Ziekenhuis (JKZ). In het Haagse Apollo Hotel werd een opbrengst van Euro 28.123,- opgehaald voor het goede doel.

Dankzij de donatie kunnen 3 behandelkamers volledig kindvriendelijk worden ingericht in de nieuwe locatie van het JKZ. "Een plezierig verblijf in het kinderziekenhuis heeft een aantoonbaar positief effect op het herstel van zieke kinderen," vertelt Frederique Hofstede, manager van het JKZ. De Stichting Vrienden JKZ spant zich in om geld voor extra voorzieningen bij elkaar te krijgen.

De opbrengst voor het goede doel werd gerealiseerd door lot-verkopen en een veiling onder leiding van veilingmeester Jan Wolter van den Berg. Een bijzonder onderdeel was het veiling-item aangeboden door Premier Mark Rutte. De hoogste bieder kan in het Torentje bij hem thee komen drinken met een biscuitje.

Een 200 tal gasten steunden het initiatief tijdens een volledig verzorgde avond in Crowne Plaza Den Haag - Promenade. De invulling van de avond was volledig gesponsord. De culinaire creaties van Chef Kok Sido de Brabander werd afgewisseld met top entertainment, waaronder Shirley Spoor en Duncan Spoor respectievelijk finalisten van X-factor & de Voice of Holland. Het moment suprême is een levensgrote cheque met het eindbedrag van € 28.123,- , welke met dank aan de tafelaars en hun gasten overhandigd kon worden aan Stichting Vrienden van JKZ.

Over Crowne Plaza Den Haag – Promenade
Crowne Plaza Den Haag – Promenade is onderdeel van Apollo Hotels & Resorts (www.apollohotelsresorts.com) Apollo Hotels & Resorts is een een keten van kwaliteitshotels en resorts in Nederland. Naast het eigen merk Apollo Hotels & Resorts, exploiteert de groep ook bedrijven onder een andere vlag, zoals het lifestyle resort Thermae 2000 in Valkenburg en het hoofdstedelijk Ramada Apollo Amsterdam Centre. Op 1 juli 2015 opent Apollo Hotel Groningen, het dertiende hotel van de onderneming.

Over het Juliana Kinderziekenhuis
Het Juliana Kinderziekenhuis begint in 1885 met 6 bedjes. Het is uitgegroeid tot een kinderziekenhuis met een enorme polikliniek en 90 klinische bedden verspreid over drie verpleegafdelingen. Daarnaast heeft het een moderne neonatologische unit, eigen operatiefaciliteiten en dagbehandeling. Het Juliana Kinderziekenhuis is de drukst bezochte pediatrische spoedeisende hulpafdelingen van Nederland.

 

Het Juliana Kinderziekenhuis is het enige niet-academische kinderziekenhuis in Nederland, en heeft nagenoeg alle specialismen in huis. In het JKZ hebben alle verpleegkundigen een opleiding tot kinderverpleegkundige. De kracht van het Juliana Kinderziekenhuis is dat alle deskundigen bij elkaar onder één dak aanwezig zijn, dat de multidisciplinaire zorg optimaliseert. Mede daardoor vervult het kinderziekenhuis een belangrijke functie voor de gehele regio.

Het Juliana Kinderziekenhuis is sinds 2004 onderdeel van het HagaZiekenhuis.